L’Associació DCA Anoia

L’Associació DCA (Dany Cerebral Adquirit) Anoia neix l’any 2019 fruit de la inquietud d’un grup de familiars i afectats, que constaten la manca de recursos públics rehabilitadors en la fase crònica del dany cerebral.

Les persones que sobreviuen a una lesió que ocasiona DCA són uns herois i heroïnes anònims. La vida no és justa i, en ocasions, no importa que siguis jove, ni que duguis uns hàbits de vida saludables, el DCA irromp a traïció i amb violència, trencant-los. La persona que el pateix està obligada a viure un dol, perquè hi ha una pèrdua: la pèrdua d’una part d’un mateix, d’una forma de vida, d’un cos i un cervell que potser ja no respondran com ho feien.

Per què a mi? I ara, què? Després del cop s’obre una nova etapa: la lluita quotidiana i una recuperació que pot durar tota una vida.

Però un DCA no li passa només a la persona. Li passa a una família, a una parella, a un grup d’amics. Un canvi tan brusc i tan sobtat afecta a tots. Hi ha fills de persones afectades amb importants problemes emocionals després del DCA del pare o la mare, parelles trencades després d’un DCA, amics que s’allunyen i que no saben afrontar una nova relació.

Des de l’Associació DCA Anoia volem ajudar els i les afectats a adaptar-se a la seva nova situació per tal que recuperin l’autoestima i millorin la seva autonomia. Però també volem ajudar les persones del seu voltant, les parelles, els pares i les mares, els fills i filles.

Moltes vegades hi ha un canvi de rols molt important en tot l’entorn. Potser les persones afectades eren els nostres referents i ara els hem perdut, els papers s’han intercanviat: nosaltres hem passat a ser els seus cuidadors i cuidadores.

L’entorn més proper també necessita acompanyament emocional. Per això volem fer del nostre projecte un projecte acollidor també per a les famílies.

 

Si has patit un dany cerebral, ets familiar o amic d’una persona afectada o simplement ens vols comentar alguna cosa, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Col·labora amb nosaltres

Pots col·laborar i ajudar-nos a continuar amb la nostra tasca, fent-te soci de l’Associació DCA Anoia.

Donem suport a persones afectades de Dany Cerebral Adquirit.

621 27 11 99

info@anoiadca.org

© 2020 | DCA Anoia l Avis lega l Cookies

 Entitat inscrita en el Registre d’entitat de la Generalitat de Catalunya amb el número 66588 | NIF: G67551515 |  Entitat adherida a la Xarxa per la inclusió d’Igualada. | Resultat econòmic 2022 | Estatuts diligenciats